Levelezés

Névnap

2024. április 24., szerda, György

Bejelentkezés

Mobil Alkalmazás

 

 

 

 

 

Versenyek

A 2021/2022-es tanév zárása

Ballagási ünnepségünket 2022. június 18-án rendeztük meg, köszöntünk el 11 végzős diákunktól Zakariás Jolán osztályfőnökkel és a kollégákkal együtt. Rendezvényünket jelenlétével megtisztelte Szél István polgármester úr, Rostás Péter alpolgármester, Csuka-Ungor Edina intézményvezető és  Juhász-Nagy Istvánné intézményvezető-helyettes is.

 

A ballagási ünnepségen a következő 8.osztályos tanulók részesültek oklevél- és könyvjutalomban:

Vőneki Kinga: példamutató magatartásáért és szorgalmáért, jeles tanulmányi eredményéért

Tóth Enikő Dóra: II. Országos Tornyai János Festészetversenyen elért II. helyezéséért

Kovács Petra: II. Országos Tornyai János Festészetversenyen elért III. helyezéséért

Szántai Éva: „Itt közlekedem, vigyázz rám!” Csongrád-Csanád megyei biztonságos közlekedésre figyelemfelhívó rajzversenyen 2. helyezést ért el

Bagi Zsóka: kiemelkedő közösségi munkájáért

Földházi Linda: kiemelkedő közösségi munkájáért 

A szülői munkaközösségben és az osztályközösségért végzett aktív munkáját Baginé Kenéz Tímea szülőnek köszöntük meg oklevéllel és virággal.

Az iskolai jutalmazások után Szél István polgármester úr az  oklevél mellé könyvet és tollat  ajándékozott  a ballagó diákoknak.

Köszönjük Kóczán Antal vállalkozó támogatását, melynek köszönhetően a végzős diákok a 8.osztályt  egy közös osztálykirándulással zárhatták.

Szeretettel köszöntöttük Őze Sándorné, Mártika nénit, aki több mint 60 évvel ezelőtt kapott tanítói képesítést, és 1961-től 1997-ig iskolánkban tanított. A  Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai kara kimagasló szakmai tevékenységének elismeréséül GYÉMÁNTOKLEVELET állított ki részére, melynek ünnepélyes átadására került sor.

Dr. Német Zoltánné, Marika néni sajnos nem tudott jelen lenni ünnepségünkön.  Részére VASOKLEVELET adományozott az egyetem  a több mint 65 éven át kifejtett kimagasló szakmai tevékenységének elismeréséül.

Útravaló a ballagóknak:

Iskolánk névadójának, Gregus Máténak a  szellemi örökségét követve kívánjuk  a búcsúzó diákoknak, hogy váljanak  a  közösségért, társaikért önzetlenül tenni tudó és felelősséget vállaló emberekké! Azon az úton, amin most elindulnak, érjenek célba, álmaik váljanak valóra!

 

2022. június 23-án  került sor a tanévzáró ünnepségre, a bizonyítványok kiosztására, az elismerő oklevelek és a jutalomkönyvek átadására. Örömmel mondhatjuk, hogy sikeres tanévet zártunk, hiszen 16 tanuló kitűnő eredménnyel büszkélkedhet, 16-an  jeles tanulmányi eredményt értek el, 51  tanuló jó,     11-en pedig  közepes rendű bizonyítványt vihettek haza. Az 1.osztályosok szöveges értékelést kaptak :  „kiválóan teljesített” 4 tanuló, „jól megfelelt” 12 tanuló.

Könyvjutalomban részesültek:

Kitűnő tanulók 

1.osztály: Domján Leila, Sipka Ákos, Tóth Barbara, Vizi Roland

2.osztály: Fabó Anna , Lászlai Szófia Anna , Pádár Adél Ágnes, Pádár Alíz Anna

3.osztály: Fazekas Maja, Lászlai Mór Márk, Sipka Amira

4.osztály: Berta Balázs, Domján Ferenc

5.osztály: Pádár Balázs András

6.osztály: Lászlai Flóra Beáta, Sápi-Nagy Petra

 

Jeles tanulók

1.osztály: Gyöngyösi Luca, Krumesz Henrik, Posztós Szonja

2. osztály: Kruzslicz Dóra

3. osztály: Benedek Szabolcs, Fazekas Hanna,  Fodor Lejla, Héja Richárd Dávid, Jochim Dominik, Lászlai Nóra Lili

4.osztály: Forrai Sándor

6. osztály: Fazekas Jázmin Mónika

7.osztály: Fehér Hanna, Gyöngyösi Ádám, Szántó Noel

8.osztály: Vőneki Kinga

 

Kiemelkedő közösségi munkáért  Bacsa Zsófi és Szántai Gabriella 7.osztályos tanulók kaptak  könyvjutalmat.

 

Versenyeredményeink:

Bendegúz Gyermek és Ifjúsági Akadémia Tudásbajnokság megyei, majd  országos  levelezős versenyen elért I. helyezéséért oklevelet, könyvet és kupát kapott

Kaszás Mátyás 2.osztályos tanuló  környezetismeretből,

Domján Ferenc  4.osztályos tanuló matematikából.

Bendegúz Tudásbajnokságon a megyei döntőben történelemből  Lászlai Flóra  6.c osztályos tanuló 4. helyezést,  magyar nyelvből  9. helyezést ért el.

 

A Klauzál Gábor Általános Iskola által Hódmezővásárhelyen az Emlékpontban szervezett városi történelem szaktárgyi versenyen

 Pádár Balázs 5.osztályos tanuló I.helyezést ,

 Gyöngyösi Ádám 7.osztályos tanuló szintén I.helyezést ért el. 

 

A városi mesemondó versenyen részt vett Sipka Amira és Fodor Lejla. Sipka Amira 6. helyezést ért el.

II. Országos Tornyai János Festészetverseny döntőjében  Jochim Rebeka II. helyezést, Sápi-Nagy Petra III. helyezést ért el.

Szülői javaslat alapján Fodor Suzana tanítónő Varázspálca díjat kapott , melyet Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért hagyományteremtő szándékkel alapította, hogy ily módon is elismerje azoknak a pedagógusoknak a munkáját, akik a rájuk bízott 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket példamutató módon látják el.

A tanévzáró végén szeretettel köszöntöttük Vighné Szenti Katalin tanítónőt nyugdíjba vonulása alkalmából,  aki  kimagasló pedagógiai tevékenységének elismeréséül Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesült, melynek átadására Hódmezővásárhelyen a tankerület által szervezett pedagógus napi ünnepségen került sor. Kívánunk Neki családja és unokái körében eltöltött boldog, élményteli éveket!

 

Köszönöm szépen  az iskola minden dolgozójának az egész éves munkáját, helytállását, a szülőknek a segítő támogatást!

Szép nyarat és  jó pihenést kívánok Mindenkinek!

 

Patyi Éva

 

tagintézmény-vezető

A 2020/2021-es tanév zárása

Ballagási ünnepségünket 2021. június 19-én rendeztük meg, köszöntünk el 13 végzős diákunktól Szabó János osztályfőnökkel és a kollégákkal együtt. Rendezvényünket jelenlétével megtisztelte Juhász-Nagy Istvánné intézményvezető és Szél István polgármester úr.

A ballagási ünnepségen a következő 8.osztályos tanulók részesültek oklevél- és könyvjutalomban:

Bajnóczi Csanád : jeles és jó tanulmányi eredményéért,  kiemelkedő kulturális és sportmunkájáért

Bodó András: aktív közösségi munkájáért és kulturális tevékenységéért

Földházi András : jeles és jó tanulmányi eredményéért és a  labdarúgás sportágban nyújtott szép eredményeiért

Gugcsó Mirtill: kiemelkedő tanulmányi munkájáért, és magyar,  matematika, történelem szaktárgyi versenyeken  nyújtott kiemelkedő eredményeiért

Horváth Richárd: jeles tanulmányi eredményéért, példamutató szorgalmáért és magatartásáért

Árva-Nagy Szabolcs  és Rostás Anita  :a  labdarúgás sportágban nyújtott szép eredményeiért

 

Az iskolai- és  osztályközösségért végzett áldozatos  munkáját  Bajnóczi Krisztina és Szuromi Edit szülőknek  köszöntük meg oklevéllel és virággal.

Az iskolai jutalmazások után Szél István polgármester úr az  oklevél mellé könyvet és tollat  ajándékozott  a ballagó diákoknak.

Köszönjük Kóczán Antal vállalkozó támogatását, melynek köszönhetően a tanévet a végzős diákok egy közös osztálykirándulással zárhatták.

Útravaló a ballagóknak:

Bajza József szavaival élve: „Az utat ugyan meg lehet mutatni, de menni mindenkinek maga kell ”.

Iskolánk névadójának, Gregus Máté  szellemi örökségét követve kívánjuk  a búcsúzó diákoknak, hogy váljanak  a  közösségért, társaikért önzetlenül tenni tudó és felelősséget vállaló emberekké! Azon az úton, amin most elindulnak, érjenek célba , álmaik váljanak valóra!

 

2021. június 22-én  került sor a tanévzáró ünnepségre, a bizonyítványok kiosztására, az elismerő oklevelek és a jutalomkönyvek átadására. A tanév követelményeit mindenki teljesítette. Külön dicséret illeti azt a 32 tanulót, akik kitűnő vagy jeles tanulmányi eredményt értek el.

Kitűnő tanulók

1.osztály: Pádár Alíz Anna

2.osztály: Benedek Szabolcs, Fazekas Maja, Jochim Dominik, Lászlai Mór Márk, Lászlai Nóra Lili

3.osztály: Berta Balázs, Domján Ferenc, Forrai Sándor

4.osztály: Kismárton Vanessza, Pádár Balázs András , Stefán Jázmin

5.osztály: Fabó Franciska , Fazekas Jázmin Mónika, Lászlai Flóra Beáta,   

Sápi-Nagy Petra

6.osztály: Szántó Noel

 

Jeles tanulók

1.osztály: Fabó Anna, Kismárton Rómeó, Kovács Nóra, Lászlai Szófia Anna, Pádár Adél Ágnes

2. osztály: Balogh Csenge, Fodor Lejla, Jochim Sándor, Sipka Amira

5.osztály: Deák Jázmin

6. osztály: Bacsi Zsófi, Fehér Hanna, Gyöngyösi Ádám

7.osztály: Vőneki Kinga

8.osztály: Horváth Richárd

 

Versenyeredményeink:

A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia Tudásbajnokság levelezős versenyén két 1.osztályos tanuló október óta folyamatosan jól szerepelt, így eljutott az online megtartott országos döntőig, ahol mindketten I. helyezést értek el: Kaszás Mátyás  környezetismeretből  és Kruzslicz Dóra matematikából.

Bendegúz Tudásbajnokságon a megyei döntőben  magyar nyelvből  Lászlai Flóra ( 5.c) 6. helyezést, történelemből  4.helyezést, Sápi-Nagy Petra (5.c) természetismeretből 11. helyezést ért el.

Bendegúz nyelvész megyei döntőben  Gugcsó Mirtill (8.c)  5. helyen végzett.

A TISZTA SZÍVVEL EGYESÜLET ÉS ALAPÍTVÁNY által meghirdetett rajzpályázaton Kis Bianka Kinga 4.osztályos tanuló   III.helyezést ért el.

 

A tanévzáró végén szeretettel köszöntöttük  Szabó Jánosné tanítónőt nyugdíjba vonulása alkalmából. Kívánunk Neki családja és unokái körében eltöltött boldog, élményteli éveket!

 

Szép nyarat és jó pihenést kívánunk Mindenkinek!

 

Patyi Éva

 

tagintézmény-vezető


A 2019/2020-as tanév zárása

 

A 2019/20-as tanév befejezése a szokásostól eltérően alakult, hiszen a 2020 márciusában a pandémia miatt bevezetett digitális munkarend új kihívások elé állított mindannyiunkat. A nehézségeket, akadályokat leküzdve sikeresen zártuk a tanévet köszönhetően a tanulók, szülők és a pedagógusok pozitív hozzáállásának és kitartó munkájának.

2020.június 20-án az iskola előtt, méltó teret adva a búcsúzásnak, de a hagyományoktól eltérően szűkebb körben rendeztük meg a ballagási ünnepséget, köszöntünk el a nyolcadik osztálytól Tembel Tibor osztályfőnökkel.

A ballagási ünnepségen a következő 8.osztályos tanulók részesültek oklevél- és könyvjutalomban:

Varjú Rozália -  jeles tanulmányi eredményéért és példamutató közösségi munkájáért

Huszka Iván -  jeles tanulmányi eredményéért , példamutató magatartásáért és szorgalmáért

Szántó Árminjó tanulmányi eredményéért és példamutató szorgalmáért

Maczali Balázs -  példás szorgalmáért és jó tanulmányi eredményéért.

Mihály Bálinta Zrínyi matematika versenyeken való részvételéért és a

Bankvelem Pénzokos Kupa online csapatversenyben  országos 19. helyezést ért el  Á. Nagy Szabolcs és Bajnóczi Csanád 7.osztályos csapattagokkal együtt.

 

Az osztályközösségért végzett munkájáért  Fazekasné Juhász-Nagy Mónika,  Szántó Edit és D. Papp Ildikó szülők  is elismerésben részesültek.

Az iskolai jutalmak mellett a ballagó diákok Szél István polgármester úr ajándékát  - oklevelet és Erdélyről szóló könyvet -  is kaptak. Kóczán Antal vállalkozó  - az elmaradt kirándulás helyett -  könyvutalványt  adott át minden 8.osztályosnak. Ezúton is köszönjük a búcsúzók nevében.

2020. június 22-én a hagyományos tanévzáró ünnepség helyett osztály keretben került sor az év végi bizonyítványok kiosztására, az oklevelek és a jutalomkönyvek átadására. A tanév követelményeit mindenki teljesítette. Külön dicséret illeti azt a 29 tanulót, akik kitűnő vagy jeles tanulmányi eredményt értek el.

Kitűnő tanulók

1.osztály:Benedek Szabolcs, Fazekas Maja, Fodor Lejla, Lászlai Mór,

Lászlai   Nóra, Sipka Amira

2.osztály: Berta Balázs,  Domján Ferenc

3.osztály: Pádár Balázs András , Stefán Jázmin

4.osztály: Fabó Franciska , Fazekas Jázmin Mónika, Lászlai Flóra Beáta,    

Sápi-Nagy Petra

5.osztály: Szántó Noel

 

Jeles tanulók

1.osztály: Héja Richárd, Jochim Sándor

2. osztály: Bubela Flórián Árpád, Forrai Sándor

3.osztály : Kismárton Vanessza

4.osztály: Fazekas Luca , Jochim Rebeka Csilla

5.osztály: Bacsa Zsófi, Fehér Hanna,  Gyöngyösi Ádám

6. osztály: Bagi Zsóka, Vőneki Kinga

7.osztály: Horváth Richárd

8.osztály: Varjú Rozália

 

Külön gratulálunk Szabó Jánosné tanítónőnek, aki pedagógusnap alkalmából kiemelkedő pedagógiai tevékenységéért  elismerő oklevélben részesült.

 

Szép nyarat és jó pihenést kívánunk Mindenkinek!

 

Patyi Éva

 

tagintézmény-vezető


A 2018/2019-es tanév zárása

 

A 2018/2019-es tanév lezárása után iskolánk 98 tanulója kapott tanulmányi munkájáról értékelést. A  búcsúzó nyolcadikosok 2019.június 15-én, a ballagás napján, a többi évfolyamon tanulók a tanévzáró ünnepségen kapták kézhez  a bizonyítványt.

Örömmel mondhatjuk, hogy sikeres tanévet zártunk, hiszen 13 tanuló kitűnő eredménnyel büszkélkedhet, 15-en  jeles tanulmányi eredményt értek el, 50 tanuló jó,     16-an pedig  közepes rendű bizonyítványt vihettek haza. A kilenc  1.osztályos közül 3 kisdiák  „kiválóan teljesített”,  6-an pedig  „jól megfelelt” szöveges értékelést kapott.

Kitűnő  rendű tanulók

1.osztály:  Berta Balázs, Bubela Flórián Árpád, Domján Ferenc

2.osztály: Kismárton Vanessza, Pádár Balázs András , Stefán Jázmin

3.c Fabó Franciska , Fazekas Jázmin Mónika

       Lászlai Flóra Beáta  Sápi-Nagy Petra

4.c Szántó Noel

5.d Lantos Nóra

6.c Gugcsó Mirtill Jázmin

 

Jeles rendű tanulók

2.osztály : Nagy Laura

3.c Fazekas Luca, Jochim Rebeka Csilla

4.c Bacsa Zsófi, Fehér Hanna,  Gyöngyösi Ádám és László Bence

6.c Bajnóczi Csanád, Földházi András  és Horváth Richárd

7.c Varjú Rozália

8.d Bajnóczi Regina  és Gugcsó Mirjam Ida

 

Oklevél-és könyvjutalomban részesültek a tanévzárón:

Gugcsó Mirtill 6.osztályos tanuló a magyar irodalom és nyelvészeti ,   a történelem és a matematika tanulmányi versenyeken nyújtott kimagasló teljesítményéért.

Lantos Nóra 5. osztályos tanuló  a  magyar irodalom és nyelvészeti tanulmányi versenyeken való eredményes   szerepléséért.

Szántai  Éva 5.osztályos tanuló a városi matematika versenyen való eredményes   szerepléséért.

Felkészítő tanárok: Kovács Lászlóné, Patyi Éva és Zakariás Jolán.

 

A ballagási ünnepségen oklevél- és könyvjutalomban részesült:

Bajnóczi Reginakitűnő és jeles tanulmányi eredményéért, magyar nyelvészeti versenyeken elért kimagasló eredményeiért.

Matók Kittikitűnő és jeles tanulmányi eredményéért, versmondó, a szépkiejtési és nyelvészeti versenyeken való eredményes szerepléséért és   aktív kulturális tevékenységéért.

Gugcsó Mirjam-- jeles tanulmányi eredményéért és példamutató közösségi munkájáért .

Gyurcsi Stellasportversenyeken való eredményes szerepléséért és példamutató közösségi munkájáért .

Pap Szimonetta - jeles és jó tanulmányi eredményéért és kimagasló közösségi munkájáért .

Kaszás Kevin –jeles és jó tanulmányi munkájáért, példamutató szorgalmáért és a sportversenyeken való eredményes szerepléséért.

Nyolc éven át az osztályközösségért végzett munkájáért és a szülői munkaközösségben való aktív tevékenységért Bajnóczi Krisztina szülő is elismerésben részesült.

 

A ballagó diákok Szél István polgármester úrtól  oklevelet, Wass Albert könyvet és tollat kaptak útravalóul.


VERSENYEREDMÉNYEK

 

Tanulmányi versenyek 2016/2017. tanév

 

• A HEBE Kft. által szervezett országos angol levelező versenyen Bajnóczi Fanni,Bajnóczi Bonita ,Hódi Alexandra  8. osztályos tanulókból álló csapat III. helyezést ért el

 

• A Bendegúz nyelvészverseny megyei döntőjében két 8.osztályos tanulónk vett részt Bánfi Kata V. helyezést  és Bajnóczi Fanni VIII. helyezést ért el.

• A Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában a kistérségi versmondó versenyen a 3-4. osztályos kategóriában   IV. helyezést ért el Gugcsó Mirtill.

• Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában megrendezett területi angol nyelvi versenyen az 5.osztályos korcsoportban Madutai Roland II., a 8.osztályosoknál Bajnóczi Fanni III. helyezést ért el.

 

• A Budapesten megrendezett Arany János magyarverseny országos döntőjében a 4. osztályos Gugcsó Mirtill IV. helyezést ért el, a nyolcadikosok  Bajnóczi Fanni X., Bánfi Kata XI. helyezést értek el.

 

• A Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola és az Emlékpont által szervezett városi történelem szaktárgyi versenyen a 7. évfolyamon Kovács Lilien II. és Kosztolányi Diána IV.helyezést értek el.

• Hódmezővásárhelyen a Varga Tamás Általános Iskolában a Kis-Platán kistérségi matematikaversenyen  I. helyezést ért el Gugcsó Mirtill 4.osztályos tanulónk, aki a megyei döntőben szintén I.helyezett lett.

 • A Móra Könyvkiadó által támogatott és a Hebe Kft. által hirdetett országos olvasó levelezőversenyen 6. helyezést ért el Bánfi Kata  8.osztályos tanulónk.

SPORTVERSENYEK

 

A Hódmezővásárhelyen megrendezett Városi Diákolimpián 60 m-es síkfutásban Gyrcsik Stella  I. és Kaszás Kevin III., négy próbában Gyurcsik Stella  II. helyezést ért el ,mindketten 6.osztályos tanulók. Súlylökésben III. helyen végzett Juhász Márk 8.osztályos tanulónk, továbbjutottak  a megyei döntőbe


Tanulmányi versenyek 2015/2016.

Ø  Az alsós mesemondó verseny iskolai fordulója után 2 tanuló, a városi szépírási versenyen  2 fő képviselte iskolánkat;

Ø  városi szavalóversenyen 3 fő vett részt, Balázs Zénó különdíjat kapott,  Gugcsó Mirtill  I. helyezést ért el, Szentesen Csongrád megye legjobb 27 alsós versmondója között ügyesen helyt állt tanítványunk

Ø  Az alsós városi helyesírási versenyen Madutai Roland 4. osztályos tanuló V. helyezést ért el.

Ø  A BFMK által szervezett „Az én kedvencem” rajzpályázaton a 2-3 .osztály vett részt.

Ø  A COOP- rajzpályázaton a 2. osztályosok rajzos mesekönyv pályamunkája díjazott lett, jutalmukat  a COOP Mikulás hozta el.

Ø  A városi Madarak és fák napi vetélkedőn egy 3-4 .osztályosokból álló csapat  képviselte iskolánkat a Klauzál Gábor Általános Iskolában .

Ø  A Zrínyi Ilona matematika versenyen 4  fő, a Kis Platán matematika versenyen 2 fő vett részt.

Ø  A BFMK által meghirdetett Petőfi szavalóverseny döntőjébe jutott Szabó Gabriella (8.o.), Bánfi Kata(7.o.) különdíjban részesült.

Ø  A Bendegúz nyelvész verseny megyei döntőjében Bajnóczi Fanni 7. osztályos tanuló 6. helyezést,   Bánfi Kata (7.o.) és  Dóda Gréta(8.o.)  9. ért el.

Ø  Ne felejtsek! komplex anyanyelvi versenyen Bajnóczi Regina 5. osztályos tanuló a 3 levelezős forduló eredménye után az országos döntőben a legjobb 12 tanuló közül a 8. helyen végzett.

Ø  Az Emlékpontban rendezett kistérségi történelemversenyen 4 fő képviselte iskolánkat.

Ø  A Klauzál Gábor Általános Iskolában megrendezett angol szépkiejtési versenyen Bánfi Kata 7.osztályos tanuló a II.helyet szerezte meg. Orosházán a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában megrendezett kistérségi angol versenyen Bajnóczi Fanni (7. o.) I. helyezést, Mihály Bálint (4 .o.) II. helyezést ért el.

Ø  Tiéd a Szó-Tár német csapatverseny Szegeden megrendezett regionális döntőjében csapatunk(Bajnóczi Fanni, Bajnóczi Bonita, Bánfi Kata, Schneider Krisztina 7.o.)  a II. helyen végzett, az országos döntőbe való jutáshoz még egy pont kellett volna

Ø  A Fekete Sasban megrendezett „Próbáld ki magad” játékos szakmaismereti vetélkedőn a Baranyi Dóra, Bánfi Kata és Mészáros Barnabás 7.osztályokból álló csapatunk a III. helyen végzett. 

 

Sportversenyek

Ø  Városi Diákolimpián a III-IV. korcsoportos leány labdarúgásban iskolánk csapata I. helyezést ért el, a megyei döntőben Csongrádon V. lett.

Ø  A Városi Diákolimpián a fiú kézilabda csapat a II. , a leány csapat  III.helyezést ért el.

 

Ø  A Földeákon megrendezett „Futás a múltba” meghívásos versenyen iskolánk csapata váltófutásban a VI. helyen végzett.A 2013/2014-es tanévben:

Gugcsó Mirtill 1. osztályos tanuló:
- a Szivárvány levelező versenyen magyar nyelv és irodalom tantárgyból az országos döntőbe jutott, valamint a kistérségi versmondó versenyen a zsűri különdíját kapta.

Kosztolányi Diána 4.osztályos tanuló:
- az Aranyossy-napok keretében meghirdetett megyei rajzpályázaton  2 .helyezést ért el.

A HEBE Kft. által szervezett Történelmünk híres  alakjai   címmel az egyfordulós országos levelezős versenyen a Bajnóczi Regina,Domján Vanda, Matók Kitti,Pap Szimonetta és Kaszás Kevin 3.osztályosokból álló csapat az I.helyen végzett.

Városi szépírási versenyen: Matók Kitti (3.oszt.)  2. helyezést ért el.

Tóth Aranka 7.osztályos tanuló:
- A Furfang Kiadó által szervezett Száguldó mátrix elnevezésű versenyen az Irodalom és művészetek kategóriájában az ország legjobb 12 tanulója közé került. A budapesti döntőben szoros versenyben- hisz azonos pontszámot ért el 1. és 2. , s a hibátlan fogalmazásának köszönhetően- Aranka nyerte meg az országos döntőt.
- Az Arany János komplex magyarverseny országos döntőjében szépen helyt állt, s a Műszaki Egyetemen rendezett versenyen a  8. helyen végzett.
- A  Tudásbajnokság megyei bajnokaként kvalifikálta magát Irodalom kategóriában az országos döntőre, ahol 11.lett.
- Megyei döntőbe jutott a Bendegúz Nyelvész megyei döntőjében versenyen 4. helyezést ért el. Résztvevője volt a megyei Lotz szövegértési, helyesírási versenynek, és ő képviselte a kistérséget a Simonyi helyesírási verseny megyei fordulójában.

A tanév során több helyesírási, nyelvészeti és szavalóversenyen vettek részt, és sikeresen képviselték iskolánkat:
- Bajnóczi Fanni, Bánfi Kata, Dóda Gréta.

Az első félévben a 7. osztályosok csapata a Bolyai csapatversenyen magyarból a dél-alföldi területi versenyen XV. lett.  A csapat tagjai : Jáger Cintia, Maczali  Boglárka, Tóth Aranka és Gugcsó Milán .

Minden évben népes mezőnnyel nevezünk a Petőfi szavalóversenyre. Az idei évben 2 tanuló jutott a döntőbe, ahol mindketten különdíjat vehettek át : Jáger Cintia és Bodó Beatrix 7.osztályos tanulók.

Iskolánk 3 fős csapata az Orosházán megrendezett kistérségi német országismereti vetélkedőn a III .helyen végzett, Horváth Zsanett,Tapodi Renáta és Tóth Aranka (7.o.)

Hebe Kft. egy fordulós országos  levelezős német versenyen  Bajnóczi Fanni, Bajnóczi Bonita, Bánfi Kata( 5.oszt.), Dóda Gréta(6.oszt.) és Tóth Aranka(7.oszt.) tanulókból álló csapatunk  a X.helyen végzett.