Levelezés

Névnap

2018. december 10., hétfő, Judit

Bejelentkezés

Mobil Alkalmazás

A Brémai muzsikusok zenés mesejáték

A Brémai muzsikusok zenés mesejátékot tekinthettük meg az EFOP 3.9.2.-16-2017-00028 sorszámú önkormányzati projektnek köszönhetően. 

Aktualitás

Tanévnyitó ünnepség

2017. szeptember 1-jén (péntek) 8 órától az iskolában

 

Tankönyvosztás

2017. augusztus 31-én (csütörtök) 8-16 óra között 

 

6. osztály - RepTár - Szolnoki repülőmúzeum

Június 14-én a  6. osztály - RepTár - Szolnoki repülőmúzeumban volt osztálykiránduláson.

Tisztelt Szülők!

 

A tragikus veronai buszbaleset után a kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A lehetséges szigorításokkal kapcsolatban a kabinet szeretné kikérni a magyar állampolgárok véleményét, különös tekintettel a gyermeket nevelő szülőkre. A párbeszéd elősegítésére a kabinet internetes konzultációt indított. A március 20-ig kitölthető online kérdőív elérhető az alábbi oldalon: https://konzultacio.kormany.hu/ Kérjük, mondják el Önök is véleményüket a lehetséges módosításokkal és szigorításokkal kapcsolatban. Véleménynyilvánításukat előre is köszönjük.

Üdvözlettel: Emberi Erőforrások Minisztériuma 

Coop pályázat

Nyertünk!!!

 

Szeptember végén értesültünk a COOP által meghirdetett alkotói pályázatról. Az üzlet logóinak felhasználásával kellett karácsonyi társasjátékot készíteni.

Elhatároztuk, hogy benevezünk erre az országos versenyre. Lelkesen gyűjteni kezdtük a termékekről kivágott emblémákat. Úgy döntöttünk, hogy négy csoportban dolgozunk és mindegyik készít egy-egy játékot.

Tervezgettünk, ötleteltünk, agyaltunk, vázlatot készítettünk. Amikor mindent megbeszéltünk és elegendő logót gyűjtöttünk hozzáfogtunk a munkához. Az alkotói munka több hétig eltartott. Amikor elkészültünk örömmel próbáltuk ki. Nagyon csodálkoztunk és boldogok voltunk, hogy ilyen fantasztikus játékot készítettünk. Fájó szívvel adtuk postára és izgatottan vártuk a visszajelzést. November végén megkaptuk az értesítést.

NYERTÜNK! Kétszáz pályamunka közül a zsűri a legjobb húsz közé választott minket.

Kíváncsian várjuk a Coop Mikulást, aki december 6-án elhozza nekünk az ajándékot.

 

4.C osztály tanulói

Kistérségi mesemondó verseny

Kistérségi mesemondó verseny

 

2016. november 10-én került megrendezésre a kistérségi mesemondó verseny a hódmezővásárhelyi Szent József Katolikus Általános Iskolában. A székkutasi Gregus Máté Tagintézményt 3 tanuló képviselte. Az 1. korcsoportban Bánfi Gábor Zétény 2. osztályos tanuló mondott el egy mesét, a 2. korcsoportban két tanulónk szerepelt, Nagy Adrienn Bernadett (3.o.) és Gugcsó Mirtill Jázmin (4.o.). Az eredményhirdetés során a diákok emléklapban részesültek. Köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját és a szülők támogató segítségét.

 

Molnár Adrienn

 

tanító

Musicallal jutalmazták a diákokat

Megemlékezés Székkutason

    2016 a magyar szabadság éve, és az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója.

Ebből az alkalomból közösségünk is lázas készülődésbe fogott. Október 17-én iskolánk csapata részt vett az Emlékpontban megrendezett emlékversenyen, ahol  harmadik helyezést ért el. A csapat tagjai: Bajnóczi Bonita, Bajnóczi Fanni, Bánfi Kata és Mészáros Barnabás 8. osztályos tanulók.

 Ezután október 21-én iskolai megemlékezésre került sor, ahol a kisdiákok ünnepi, még a színjátszósok korhű öltözetben emlékeztek meg az '56-os hősökről.Délután házi történelemversenyt tartottunk, ahol a Klauzál Gábor Általános Iskola diákjai is részt vettek. Később az Emlékházban folytattuk programsorozatunkat. Itt az érdeklődők egy kiállítást tekinthettek meg. A tárlat megnyitása és megtekintése után Szél István polgármester ünnepi beszédét is meghallgathattuk. Ezek után pedig az iskola diákjai és a Suli Színpadosok előadták "56 csepp vér" c. összeállítást. A napot fáklyás felvonulással és koszorúzással zártuk.

 Október 31-én a színjátszósok és a vetélkedő résztvevői  jutalmul Budapestre utazhattak. Meglátogattuk a Mementó parkot, és este az Erkel Ferenc Színházban megtekintettük az 56 csepp vér című musicalg. A Szoborpark nagy élmény volt, hiszen láthattuk azokat a szobrokat és emlékműveket, melyek egykor Budapest utcáin álltak, de ma már ezen a helyen gyűjtik őket. A musical pedig mégnagyobb nyomott hagyott sokunk emlékeiben. A legérdekesebb, hogy korabeli fegyverekkel lövöldöztek a játéktéren, szerencsére csak vaktöltényekkel. A darab pedig az 1956-os eseményekre  átírt  Rómeó és Júlia története volt.

   Köszönjük a Székkutasi Gyermekek Tanulását és Művelődését Segítő Alapítvány és az Önkormányzat támogatását!

Bánfi Kata

 

8.osztály

Történelemverseny eredményhirdetése az Emlékpontban

Oldalak