Levelezés

Névnap

2019. június 17., hétfő, Laura, Alida

Bejelentkezés

Mobil Alkalmazás

Városi történelem verseny eredményhirdetése - 2019.04.25.

2019.04.25-én került sor a városi történelem szaktárgyi verseny eredményhirdetésére Hódmezővásárhelyen az Emlékpontban. Iskolánkból Gugcsó Mirtill 6.osztályos tanuló az előkelő I. helyen végzett. Gratulálunk Neki és felkészítő tanárának Patyi Évának!

A kép teljes megjelenéséhez kattintson az ikonra! 

A Brémai muzsikusok zenés mesejáték

A Brémai muzsikusok zenés mesejátékot tekinthettük meg az EFOP 3.9.2.-16-2017-00028 sorszámú önkormányzati projektnek köszönhetően. 

Aktualitás

Tanévnyitó ünnepség

2017. szeptember 1-jén (péntek) 8 órától az iskolában

 

Tankönyvosztás

2017. augusztus 31-én (csütörtök) 8-16 óra között 

 

6. osztály - RepTár - Szolnoki repülőmúzeum

Június 14-én a  6. osztály - RepTár - Szolnoki repülőmúzeumban volt osztálykiránduláson.

Országos olvasó levelezőverseny

Gratulálunk iskolánk 8. osztályos tanulójának, Bánfi Katának, aki a Móra Könyvkiadó által támogatott és a Hebe Kft. által hirdetett országos olvasó levelezőversenyen 6. helyezést ért el.

Nemzeti Összetartozás Napja

2017. június 6-án iskolánkban a Nemzeti Összetartozás Napja
alkalmából megemlékezést tartottunk. 
"S bár a lényeget még nem értheted
Amíg nem éltél nehéz éveket
Hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk 
Mi egy vérből valók vagyunk!"

Pedagógusnap

Gratulálunk Víghné Szenti Katalin tanítónőnek, aki kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért oklevél elismerésben részesült. 

Vadnyugati kirándulás 1. osztály

Május 22-én az 1. c osztályosokkal különleges helyekre kirándultunk. Először Karácsonyfalvára látogattunk el. Mivel a Télapó ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, így egy Manó mutatta be a helyet. A Meseasztal nevezetű szobában egy terepasztalon elevenedett meg Manó varázslatos története. Az udvaron lévő faházikókat, a Manóműhelyt és a Mézeskalács házikót hamar birtokba vették a gyerekek, és kezdetét vette az önfeledt játék. Karácsonyfalváról egy hihetetlen – nem egészen 5 perces – utazás után a Vadnyugati Városba érkeztünk. Itt a Seriff személyesen fogadta csoportunkat, majd egy western show és közös tánc következett. A délután folyamán játszottunk a labirintusban, volt patkódobás, hordólovaglás, mocsárjárás és kipróbáltuk a tomahawkkal való célzást is. A gyerekeket gyorsan elkapta az aranyláz, így lelkes aranymosásba kezdtek. A szerencsésebbek akár félmaréknyi aranyat is gyűjtöttek. A vadnyugati hangulatot egy rodeóbikás kaland koronázta meg. Ezt követően újabb utazásra indultunk, és egy igazán vadregényes, élménydús nap után tértünk haza.

Ellátogatott iskolánk tanulóihoz Milton Diehl

Az idei tanévben is ellátogatott iskolánk tanulóihoz Milton Diehl - nyugalmazott egyetemi tanár a floridai Sarasota városából - hogy az órákon társalgási gyakorlatokkal segítse tanulóink angol nyelvi fejlődését. A gyerekek a tanórákon bátran kérdeztek tőle, s nem ijedtek meg az angol nyelvű társalgástól sem. Milton visszajelzése nagyon pozitív volt, tetszett neki, hogy a gyerekek ilyen bátran használják az angol nyelvet.

A helyes és felelős állattartásra oktatták a diákokat

Ismét a helyes és felelős állattartásra oktatta a diákokat Székkutason a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. „Az első óra a felelős állattartásról” című projekt keretében a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismerhették meg a Gregus Máté Tagintézmény 3-4. osztályosai.

Oldalak